Четвъртият нов модел в гамата на Rolls-Royce след лимузините Phantom, Phantom дълга база и кабриолета Phantom Drophead Coupe е купето Phantom Coupe, което ще дебютира на автосалона в Женева.

След концепцията 101EX Concept, която всъщност представлява двуврата версия на суперлимузината Phantom, Rolls Royce най-накрая показаха серийния модел Phantom Coupe. Нововъведения са тънки диодни светлини отстрани, по-големи фарове, алуминиева радиаторна решетка, която продължава по целия преден капак и се слива с А-образните арки на предното стъкло. Най-зашеметяващи са вратите, които се отварят назад.

В задната част инженерите са направили т. нар. пикник-багажник, който може да бъде снижаван, за да се освободи място за двама души. Има достатъчно място за 4 комплекта за голф, или по-точно 395 литра обем. Модерните допълнения включват камери, вградени в предницата и задницата, които помагат при паркиране. Rolls-Royce Phantom Coupe има по-твърдо окачване в сравнение с останалите модели на гамата, като това спомага за по-спортната динамика на купето. Вградени са по-твърди стабилизиращи щанги, а кормилната уредба е по-директна. Спортен бутон на волана активира нов режим на скоростната кутия, в който предавките се сменят чак при достигане на максимални обороти на двигателя.

Двигателят е вече известният 6,75-литров V12, генериращ максимална мощност от 453 к.с. и 720 Нм въртящ момент. Максималната скорост остава ограничена на 240 км/ч, а от 0 до 100 км/ч ускорението става за 5,6 секунди, което е наистина впечатляващо за кола, тежаща 2600 кг и притежаваща челно въздушно съпротивление от 0,36Cd.

Стандартно Phantom Coupe е оборудван с 21-цолови джанти, обути в гуми GoodYear, които могат да бъдат карани дори и ако са спукани. Спирачките се състоят от 373-милиметрови, двойновентилирани дискове с двубутални алуминиеви апарати отпред и 370-милиметрови, вентилирани дискове с еднобутални апарати отзад, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: